Rabu, 23 Februari 2011

si rusuk kiri...

ya Allah...
aku pohon ketenangan hati
untuk terus melangkah ke depan
tidak menoleh ke belakang lagi
hati ini yakin
jika aku diciptakan untuk menjadi si rusuk kirinya
pasti ia kembali..

Khamis, 7 Oktober 2010

~bila cinta~

bila cinta kini
tak lagi bermakna
yang ku rasa kini
hanyalah nestapa
ditinggalkan cinta masa lalu
dulu kau tawarkan
manisnya janjimu
yang ku sambut itu
dengan segenap hatiku
bila engkau pergi
tinggalkan ku
hilangnya cintamu
menusuk hatiku
ternyata memilih
cinta yang fana
perginya dirimu
merobek jantungku
hingga ku terjatuh
dalam harapan
hilangnya cintaku
menusuk hatiku
hingga ku terjatuh
dalam harapan
uuuuuuu
dalam harapan...

Isnin, 29 Mac 2010


1. Pilih pasangan yang sesuai
Janganlah sesekali jatuh cinta dengan seseorang yang sangat berpotensi. Wang dan rupa bukannya penyuntik cinta sejati. Terlalu banyak pasangan memilih teman hidup yang sebegini dengan harapan mereka berpeluang menikmati segalanya.Secara jujur, tanyalah pada diri sendiri: “Dapatkah aku mencintai dia dengan cara yang sebenarnya tanpa harapan untuk berubah?” Jika tidak, buatlah keputusan untuk cari yang lain.


2. Jangan terburu-buru
Jangan menurut kehendak nafsu seks. Pasangan yang melakukan hubungan seksual akan mencipta suatu keintiman yang salah dan boleh menuju ke arah kekecewaan.


3. Percaya akan kelemahannya
Jangan mengabaikan keputusan untuk memiliki sesuatu hubungan atau perkara yang diingininya. Misalnya, jika pasangan membuat suatu penyataan seperti, ’saya tidak melaksanakan komitmen dengan baik,” percayalah dia.Anda seharusnya tanya pada diri sendiri; ‘adakah dia sudah bersdia menghabiskan waktu untuk aku atau semata-mata untuk hobinya kemudian baru mengingati aku.’


4. Tutup mulut
Jangan cuba menceritakan tentang keburukan atau kelemahan pasangan kepada rakan. Bertanggung jawab dalam mengungkap perasaan anda terhadapnya dan saling merahsiakan antara satu sama lain. Cara sebegini dapat mengelakkan daripada berlakunya sesuatu konflik dan hubungan emosional anda berdua.


5. Terima seadanya
Terima pasangan dengan niat hati yang ikhlas. BUkan hanya sewaktu bercinta, pada awal perkahwinan dan sewaktu berbulan madu, tetapi amalkan date night sekali seminggu.


6. Jadi pemerhatiB
ersikap pemerhati terhadap pasangan. Cuba memerhati dan memahami tingkah laku dan pemikirannya. Paling penting, sentiasa mengambil berat setiap apa yang berlaku. Ini mengelakkan daripada pasangan berani menipu dan cuba melakukan sesuatu di luar jangkaan.


7. Buktikan siapa diri anda
Fokus pada setiap perkara yang anda gemari dan tidak daripada pasangan, serta cuba berbincang cara bagaimana menyelesaikan masalah tersebut berdua.


8. Mr . Right kembaliSedang asyik bercinta, orang yang pernah berpaut di hati anda suatu masa dahulu, tiba-tiba muncul di hadapan.
Bagi anda yang menghadapi masalah sebegini, adalah suatu perkara sukar untuk diselesaikan, bukan?Perasaan buntu dan bercelaru tentunya datang dan memaksa diri membuat keputusan. Buat keputusan agar tidak menyintainya lagi. Lupakan segala sejarah silam dengan memulakan kehidupan dan cinta baru.


9. Bukan perigi cari timba
Anda tidak pernah merakan bahawa cinta sejati seperti objek yang keras atau seolah-olah berke! lakuan syok sendiri. Malah, anda haruslah sama-sama berinteraksi dan berbincang terhadap apa yang berlaku dalam perhubungan.


10. Hargailah diri sendiri dan pasangan
Hubungan yang sihat akan meningkatkan penghargaan diri dan pasangan. Untuk memperoleh hubungan yang lebih harmoni, setiap pasangan perlu menghargai diri sendiri dengan cuba mengungkapkan kata-kata romantis atau lakukan sesuatu kejutan terhadap dirinya

Sabtu, 6 Mac 2010

~pray 4 him~

I’m lost…dun know y…cz byk bnda yg ak pikiaq..
tp org xpenah phm..hanya tau mengkritik n ada jgk yg tikam dari blakang..
ak diam, salah..ak bising..salah..klu ak marah, lagi la salah..
perlu ke aku canang smua prblm ak kt org..
cukup hanya ak saje yg tau..tp disbbkn ke’senyap’an ak 2 wat kn org len rase tergugat..
pehal..ko de wat salah ker smpi yg takot sgt..
nonsense..so stupid..i don care..
dlm pale otak juz ade ‘dia’ yg mmg jd tunjang dlm idop ak slame nie.
.tanpa ‘dia’ rase x bermakna..so skang ak nekad mls nk amik port psl org len..
lantak ler..slagi leh sabo..ak sabo..tp jgn smpi pijak pale ak..
sbb ak x sure ape yg akan blaku nnt biler ak out of control..
so wat per ak nk pkir..smua 2 ibarat ‘sampah’ n ‘kutu’..
klu dilayan, mean ak pun same mcm diorg..
focus ak hanya satu..hanya ‘dia’..
harap semuanya ok…rase nk menitik air mata biler tgk ‘dia’ terlantar..
tp ak perlu kuat..xmo nangis depan ‘dia’..
sbb ak tau ak akan gantikan tugas ‘dia’ satu masa nanti..
I’m lost…dun know y…cz byk bnda yg ak pikiaq..tp org xpenah phm..hanya tau mengkritik n ada jgk yg tikam dari blakang..ak diam, salah..ak bising..salah..klu ak marah, lagi la salah..perlu ke aku canang smua prblm ak kt org..cukup hanya ak saje yg tau..tp disbbkn ke’senyap’an ak 2 wat kn org len rase tergugat..pehal..ko dr wat salah ker smpi yg takot sgt..nonsense..so stupid..i don care..dlm pale otak juz ade ‘dia’ yg mmg jd tunjang dlm idop ak slame nie..tanpa ‘dia’ rase x bermakna..so skang ak nekad mls nk amik port psl org len..lantak ler..slagi leh sabo..ak sabo..tp jgn smpi pijak pale ak..sbb ak x sure ape yg akan blaku nnt biler ak out of control..so wat per ak nk pkir..smua 2 ibarat ‘sampah’ n ‘kutu’..klu dilayan, mean ak pun same mcm diorg..focus ak hanya satu..hanya ‘dia’..harap semuanya ok…rase nk menitik air mata biler tgk ‘dia’ terlantar..tp ak pelru kuat..xmo nangis depan ‘dia’..sbb ak tau ak akan gantikan tugas ‘dia’ satu masa nanti..

Rabu, 10 Februari 2010

minggu jalinan kasih


x sempat nk update blog..

sbb sibuk ngan praktikum..

ni plak video student2 ak tgh nyanyi sifir kura-kura..

gile kentang..hahaha..

best jgk kenakan bdk2..


video

Jumaat, 15 Januari 2010

~mr teddy~



i miss him so much..

mr teddy tgh on d way dr nilai ke jerteh..huhuhu..

senin ni dia dh ke sabah...

arghhh...nape cpt sgt..huhuhu..